Serviceformin Tiimi ja Tarina

Serviceform aloitti toimintansa vuonna 2018 ja tällä hetkellä meillä on kolme toimistoa kolmessa eri maassa.

External image

Australiassa syntynyt idea kasvaa Suomesta maailmalle

Australiassa aloitetusta kahvilasta syntyi suomalainen tilauspalvelu – Serviceform.

Tarinan alku

Serviceform perustettiin vuoden 2018 alussa kun Jarkko Oksanen ja Sri Lankalainen Iranthi Gomes tapasivat Australiassa, maassa jota kumpikaan ei pidä kotinaan.

Iranthi, toinen perustajista muutti Australiaan korkeakoulutuksen perässä. Jarkko puolestaan muutti Australiaan kun halusi kokea elämää ulkomailla. Jarkko jätti taakseen turvallisen työpaikan Tiedolla, myi kaiken turhan ja muutti Australiaan. Jarkko oli löytänyt LinkedIn:in kautta työpaikan Australiasta etukäteen.

Vuoden matkustelun ja työnteon jälkeen, Jarkko ja Iranthi tapasivat nuorten ammattilaisten Meetup tapahtumassa Melbournessa.

Serviceformin perustajat
Serviceformin perustajat Jarkko Oksanen ja Iranthi Gomes-Oksanen


Pian tämän jälkeen he alkoivat miettiä yrityksen perustamista yhdessä. Iranthi ehdotti ravintola-alaa koska hänellä oli siihen liittyvä koulutus. Tämä sopi Jarkolle koska hän halusi kokeilla jotakin muuta kun IT-alaa. Pian he löysivät Ruotsalaisen startupin nimeltä Wheelys Cafe, joka myy pyörä-kahviloita. Tämä idea sopi heille täydellisesti.

Perustaakseen yrityksen he käyttivät säästönsä, tilasivat viisi pyörä-kahvilaa, ja perustivat yrityksen Wheelys Melbourne. Heti yrityksellä oli paljon tehtävää markkinoille päästäkseen. Australian vaativat terveysvaatimukset, varastotilan vuokraus sekä kuljetusauton osto loivat paljon päänvaivaa. Yhdessä he suunnittelivat menun sekä kehittivät reseptin Italialaistyyppiselle kaakaolle.

Asiakkaiden löytäminen ei ollut helppoa. Ensiksi yritys kokeili yleisillä paikoilla myyntiä julkisesti, mutta tämän huonojen tulosten jälkeen yritys käänsi katseensa yritysmarkkinoille. Asiakkaita löytyi, liikevaihto alkoi kasvaa ja pian asiakkaina oli suuria yrityksiä kuten Mercedes Benz, Tesla ja muita suuria nimiä. Idea oli muuttunut siis catering tyyppiseen palveluun suuryritysten asiakastapahtumissa.

Idean synty

Serviceform syntyi tämän yrityksen asiakashankinta ongelmista. Catering palvelulle tyypillisesti yritys sai kyselyn, ja Jarkko ja Iranthi joutuivat lähettämään tarjouksen ja tekemään paljon puheluita asiakkaillensa. Jarkko kehitti tähän ongelmaan verkkosivuille tilaus työkalun joka säästi heille paljon aikaa, mahdollisti monimutkaiset tilaukset suoraa verkkosivuilta, ja automatisoi tarjouspyynnöt.

Jarkko ja Iranthi huomasivat että tämä paransi heidän yrityksen myyntiään huomattavasti ja päättivät että tästä voisi tehdä tuotteen joka auttaisi muitakin yrityksiä. Pian tämän jälkeen Jarkko ja Iranthi myivät osuutensa yrityksessä, ja alkoivat kehittää uutta ideaa. Jarkko löysi domainin Serviceform.com $2000 dollarin hintaan, ja siitä alkoi uusi yritys.

Kasvun alku ja sijoituskierros

Vuoden 2018 alussa tuotteesta oli valmiina yksinkertainen versio, ja palvelussa oli jo muutamia ensimmäisiä maksavia käyttäjiä. Markkinalla oli siis kysyntää, mutta

Yrityksen kasvuun tarvittaisiin aikaa ja rahaa. Jarkko ja Iranthi miettivät miten rahoittaa yritystä, ja he alkoivat selvittää erilaisia rahoitusmahdollisuuksia. Jarkko haki Business Finlandilta tukea, joka myönnettiin. Tämä auttoi heitä saamaan hieman uskottavuutta sekä tietysti osan rahoituksesta. He alkoivat lähestyä enkelisijoittajia ja suomalaisia pääomasijoittajia. Pian he löysivät sijoittajia joilla oli uskoa yritykseen. Mukaan tuli Gorilla Capital, ja Leap Investors Oy sekä muutamia enkelisijoittajia.

Sijoituksen lisäksi yritys kaipasi kokeneita ammattilaisia neuvonantajiksi, ja osa sijoittajista oli tähän mahtavia. Näistä koostettiin yrityksen ensimmäiset neuvonantajat.

Rahoitusta kerättiin yhteensä 315k€ ja kierros suljettiin syyskuussa 2018. Nyt Serviceformilla on asiakkaita ympäri maailman pääasiassa Espanjassa ja Skandinaviassa. 

Kasvu Espanjaan ja Sri Lankaan

Vuoden 2019 aikana Serviceform on avannut kaksi toimistoa. Toinen Espanjassa, Barcelonassa Placa Catalonyan vieressä, ja toisen Sri Lankan pääkaupungissa Colombossa.

Sri Lankan tiimin tarkoituksena on kasvattaa yrityksen liikevaihtoa ja näkyyttä aasian markkinoilla, ja Espanjassa näemme vuoden 2020 suurena kasvutarinana.

Serviceformin Sri Lankan Tiimi