ChatGPT ja tekoäly markkinoinnin tukena – Vinkit vuodelle 2024

ChatGPT on tehokas markkinoinnin apuri. Lue parhaat vinkit tehokkaaseen tekoälyn hyödyntämiseen.

ChatGPT ja tekoäly. Kuvituskuva

Tekoälyn aikakaudella myynti ja markkinointi on kokenut valtavaa kehitystä, joka tulee vain kiihtymään vuonna 2024. Open AI:n kehittämä ChatGPT on noussut kehityksen eturintamaan tarjoten innovatiiviisia mahdollisuuksia yritysten ja organisaatioiden markkinointiin.

Tässä artikkelissa käymme läpi, miten ChatGPT ja muut tekoälysovellukset voivat tehostaa yrityksesi markkinointia. Tarkastelemme esimerkkejä sekä jaamme konkreettisia vinkkejä, kuinka voit hyödyntää tekoälyä parantaaksesi asiakaskokemusta, tehostaaksesi yrityksesi sisällöntuotantoa sekä analysoida asiakastietoja entistä tarkemmin.

Mikä on ChatGPT?

ChatGPT on OpenAI:n kehittämä tekoälymalli, joka kykenee ymmärtämään ja tuottamaan luonnollista kieltä. Tekoälymalli perustuu GPT (Generative Pre-trained Transformer) -teknologiaan, joka on koulutettu valtavalla määrällä tekstiaineistoa, mahdollistaen yksityiskohtaiset ja kontekstuaalisesti relevantit vastaukset.

ChatGPT:n ainutlaatuisuus piilee sen kyvyssä käydä luontevaa vuoropuhelua, tarjota tietoa, kirjoittaa tekstejä ja jopa ratkaista ongelmia monenlaisissa aiheissa – aina teknisistä kysymyksistä luovaan kirjoittamiseen.

 • Palvelun saatavuus: ChatGPT:n perusmalli on ilmainen. Vuoden 2023 alussa ChatGPT lanseerasi maksullisen Plus-version, joka tarjoaa käyttäjille tarkemmat vastaukset sekä mahdollisuuden käyttää lisäosia, jotka tehostavat ChatGPT:tä entisestään.
 • Laajat käyttömahdollisuudet: ChatGPT kykenee muun muassa automatisoimaan asikaspalvelun, luomaan personoitua markkinointiviestintää sekä analysoimaan suuria määriä dataa kerrallaan.
 • Teknologian kehitys: ChatGPT kehittyy jatkuvasti, ja se pystyy tuottamaan luontevampaa ja kontekstiin sopivampaa tekstiä kuin koskaan aiemmin, myös suomen kielellä.
 • Skaalautuvuus: ChatGPT kykenee käsittelemään valtavia määriä tietoa kerrallaan, oli kyse sitten asiakastiedoista ja raa’asta koodista.

Kuinka yritykset voivat hyödyntää tekoälyä myynnin ja markkinoinnin tehostamiseen?

ChatGPT:n ja muiden tekoälysovellusten käyttö myynnin ja markkinoinnin tukena on noussut merkittäväksi kilpailueduksi organisaatioille. Tekoäly tuo mukanaan uudenlaisia mahdollisuuksia muun muassa asiakaspalveluun, sisällöntuotantoon ja datan analysointiin.

Automatisoitu asiakaspalvelu – Laadukasta palvelua kellon ympäri

Asiakaspalvelun laatu ja nopeus voivat vaikuttaa merkittävästi asiakkaan ostopäätökseen. Tässä tekoäly astuu vahvasti esiin – tekoälypohjainen asiakaspalvelu tarjoaa nopeita ja tarkkoja vastauksia paikasta ja ajasta riippumatta. Automatisoitu asiakaspalvelu on kaiken lisäksi kustannustehokasta.

Esimerkki: Näin Serviceformin GPT-pohjainen chatbot parantaa yrityksesi asiakaspalvelua

 • Nopeammat vastaukset ja vähemmän jonoa: GPT-pohjainen chatbot voi käsitellä yhtä aikaa useampia asiakaskyselyitä, mikä lyhentää huomattavasti jonotusaikoja.
 • Jatkuva oppiminen: Toisin kuin monet muut tekoälysovellukset, ChatGPT oppii jatkuvasti asiakaskeskusteluista. Koneoppimisen myötä tekoälyn kyky tunnistaa ja vastata asiakkaiden ongelmiin paranee jatkuvasti.
 • Monipuolisuus: ChatGPT:tä voidaan hyödyntää useissa asiakaspalvelutehtävissä, kuten tuotetiedusteluissa, tilausten seurannassa sekä ongelmanratkaisussa.
 • Kustannustehokkuus: Automatisoimalla rutiininomaiset ja yleiset kyselyt yritykset voivat vähentää asiakaspalvelun kustannuksia jopa kymmenillä prosenteilla.
 • Korkeampi asiakastyytyväisyys: Nopeat ja tarkat vastaukset ovat avaimet korkeaan asiakastyytyväisyyteen.

Älykäs liidien käsittely – Optimoi myyjien ajankäyttö

Ajan ja resurssien tehokas käyttö on myynnin kannalta tärkeää. Esimerkiksi Serviceformin ChatGPT-pohjainen chatbot auttaa myyjien ajankäytön optimoinnissa esimerkiksi liidien filtteröinnin, hallinnan ja lajittelun osalta.

Liidien läpikäyminen käsin voi olla työlästä ja aikaa vievää – tekoäly kykenee käsittelemään valtavia määriä dataa kerrallaan. Tekoäly voi tutkia jopa tuhansia liidejä vain muutamissa sekunneissa, joista se erottelee jyvät akanoista. Automatisoidun liidinhallinnan ansioista myyjät voivat keskittyä valmiiksi lämpimiin liideihin, mikä säästää myyjien kallisarvoista aikaa nostaen konversioastetta ja kaupanpäätösprosenttia.

ChatGPT sisällöntuotannon apuna – Tuota sisältöä joka puhuttelee ja konvertoi

Sisällöntuotanto on nykypäivän digitaalisen markkinoinnin ytimessä. Oikein hyödynnettynä ChatGPT on suuri apu, joka voi tehostaa yrityksesi sisällöntuotantoa ja sitä konversioita ja kauppaa.

 • Ideoiden kehittäminen ja brainstormaus: ChatGPT voi auttaa kehittämään sisältöideoita, jotka resonoi yleisön kanssa. Se analysoi aiemmat trendit ja käyttäjädataa, ehdottaen aiheita, jotka voivat kiinnostaa kohdeyleisöäsi.
 • Monipuolinen sisällöntuotanto: ChatGPT kykenee tuottamaan monenlaista sisältöä, kuten blogikirjoituksia, somepäivityksiä, tekoälykuvia ja mainostekstejä. Sen kyky luoda lähes ihmismäistä tekstiä säästää aikaa ja resursseja, samalla ylläpitäen korkeaa laatutasoa. Automatisoitu sisällöntuotanto on hyödyllistä varsinkin pienemmille yrityksille, joilla on vähemmän resursseja laadukkaan sisällön tuottamiseen.
 • Hakukoneoptimointi: ChatGPT voi auttaa sisällön hakukoneoptimoinnissa. Se ymmärtää SEO:n perusperiaatteet ja voi ehdottaa avainsanoja tai muokata tekstiä niin, että se saavuttaa korkeampia sijoituksia hakukoneissa.

Usein kysyttyä ChatGPT:stä

Kuinka ChatGPT voi edistää myynnin tehokkuutta vuonna 2024?

ChatGPT voi tehostaa myyntiä automatisoimalla rutiinitehtäviä ja personoimalla asiakasviestintää. Käyttämällä tekoälyä, yritykset voivat luoda tehokkaampia myyntimateriaaleja, jotka puhuttelevat asiakkaita yksilöllisesti. ChatGPT voi auttaa tunnistamaan asiakkaiden tarpeita ja suunnittelemaan kohdennettuja myyntistrategioita, jotka kiinnittävät potentiaalisten asiakkaiden huomion.

Minkälaisia markkinointistrategioita voidaan luoda käyttämällä hyväksi ChatGPT-teknologiaa?

ChatGPT:n myötä on mahdollista rakentaa uudenlaisia markkinointistrategioita, jotka perustuvat asiakasdatan syvälliseen analysointiin ja asiakaskokemuksen personointiin. Tekoälyn avulla voidaan luoda kohdennettua sisältöä, kuten blogiartikkeleita tai mainostekstejä, jotka vastaavat kohdeyleisön kysymyksiin ja tarpeisiin reaaliaikaisesti.

Miten ChatGPT voidaan sovittaa osaksi asiakaspalvelua asiakaskokemuksen parantamiseksi?

Asiakaskokemus paranee, kun tekoäly integroidaan osaksi asiakaspalvelua. Tekoälyn avulla on mahdollista vastata nopeasti ja tarkasti usein kysyttyihin kysymyksiin, vähentää odotusaikoja ja ohjata asiakkaita ostoprosessissa. Tämä edistää positiivista asiakaskokemusta, kun asiakkaiden tiedusteluihin tarjotaan välitöntä ja asiantuntevaa palvelua.

Mitä keinoja ChatGPT tarjoaa liidien generointiin ja laadun varmistamiseen?

ChatGPT ja tekoäly voi tukea liidien hankintaa ja niiden lajittelua monin tavoin. Esimerkiksi keskustelurobotit voivat kerätä tietoa potentiaalisilta asiakkailta ja arvioida liidien laatua automatisoidusti kysymyssarjojen avulla. Tämän ansiosta myyntitiimit voivat keskittyä korkealaatuisten liidien käsittelyyn.

Mitä etuja ChatGPT voi tarjota markkinoinnin sisällöntuotannossa?

Markkinoinnin sisällöntuotannossa ChatGPT voi auttaa luomaan monipuolista ja mukaansatempaavaa materiaalia, kuten artikkeleita, blogitekstejä ja tuotekuvauksia. Tekoälyn luoma sisältö voi olla sekä informatiivista että SEO-ystävällistä, mikä auttaa parantamaan näkyvyyttä hakukoneissa.

Miten yritykset voivat hyödyntää ChatGPTä kohdistetussa mainonnassa ja personoinnissa?

Kohdistetussa mainonnassa ja asiakaspersonoinnissa ChatGPT mahdollistaa personoitujen mainosviestien luomisen perustuen asiakkaiden aikaisempaan käyttäytymiseen ja mieltymyksiin. Tekoälyn avulla voidaan tunnistaa asiakassegmenttejä ja kohdentaa viestejä tehokkaasti.

Kokeile konversiotyökalujamme verkkosivustollasi

Lisää verkkosivustosi osoite nähdäksesi sivustollesi kehitetyt työkalut

Varaa demo

“Kuudessa kuukaudessa pystyimme kasvattamaan liidimääräämme yli 100 liidillä joka kuukausi. Käyttöönotto oli todella helppoa, Serviceformin asiakaspalvelu on jouhevaa - saat vastauksen todella nopeasti aina kun tarvitset apua.”

Olli Pohjonen

Huoneistokeskus

Olli Pohjonen Huoneistokeskus henkilökuva