Miksi hankkia WhatsApp-chatbot yrityksellesi? 

WhatsApp-botti on noussut keskeiseksi työkaluksi, tarjoten yrityksille mahdollisuuden automatisoida asiakaspalvelua ja vuorovaikutusta yhdellä maailman suosituimmista viestintäalustoista.

WhatsApp

Maailmassa, jossa digitaalisen presenssin merkitys korostuu jatkuvasti, yritykset etsivät uusia tapoja tehostaa toimintaansa ja parantaa asiakaskokemusta. Tässä kehityksessä WhatsApp-botti on noussut keskeiseksi työkaluksi, tarjoten yrityksille mahdollisuuden automatisoida asiakaspalvelua ja vuorovaikutusta yhdellä maailman suosituimmista viestintäalustoista.

Mutta mikä on WhatsApp-botti ja miten se toimii?

WhatsApp-botti on WhatsApp Businessiin integroitava lisäosa, joka mahdollistaa automatisoidun asiakaspalvelun ja reaaliaikaisen Live Chatin tehokkaan yhdistämisen.

WhatsApp-asiakaspalvelun toiminta perustuu vuorovaikutukseen asiakkaan kanssa viestien välityksellä. Kun asiakas lähettää viestin yrityksen WhatsApp-numeroon, botti analysoi viestin sisällön ja valitsee parhaan vastauksen tietokannastaan ja ohjaa pyynnön ihmistyöntekijälle. Automatisoitu ensikohtaaminen asiakkaan kanssa ei ainoastaan nopeuta asiakaspalvelua, vaan myös varmistaa, että asiakas saa jatkuvaa tukea ilman pitkiä odotusaikoja tai rajoituksia aukioloajoissa.

Serviceformin WhatsApp-integraation myötä yritykset voivat rakentaa vahvempia ja kestävämpiä asiakassuhteita digitaalisessa maailmassa. Varaa ilmainen esittely!

Chatbot WhatsAppiin yrityksille

Mikä on WhatsApp Business?

WhatsApp Business on erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille suunniteltu sovellus, joka mahdollistaa tehokkaan ja suoraviivaisen asiakasviestinnän WhatsAppin kautta. Sen avulla yritykset voivat luoda yritysprofiilin, joka sisältää tärkeää tietoa, kuten lyhyen kuvauksen, sähköpostiosoitteen, postiosoitteen ja verkkosivuston.

Sovellus tarjoaa työkaluja, kuten automatisoidut viestit, pikavastaukset ja viestien tilastot, jotka auttavat parantamaan asiakaspalvelua ja tehostamaan liidien hallintaa. WhatsApp Business tekee yritysten ja asiakkaiden välisestä kommunikoinnista nopeampaa, henkilökohtaisempaa ja saavutettavampaa tarjoten samalla mahdollisuuden rakentaa ja syventää asiakassuhteita digitaalisessa ympäristössä.

Pelkkä WhatsApp Business voi olla varsin riittävä pienemmille yrityksille, mutta yhteydenottojen lisääntyessä sen kapasiteetti ei välttämättä riitä tehokkaaseen yhteydenpitoon. Kun WhatsApp käy kuumana etkä ehdi vastaamaan jokaiseen yhteydenottoon, voi Serviceformin WhatsApp-chatbot olla korvaamaton apu.

Miten Serviceformin Whatsapp-työkalu toimii?

Kun käytössäsi on Serviceformin WhatsApp-botti, yrityksesi saa käyttöönsä WhatsApp-numeron, jonka voit jakaa esimerkiksi verkkosivulla tai sosiaalisen median alustoilla. Serviceformin WhatsApp-chatbot tarjoaa monipuolisia toimintoja tehostaakseen liidien keräämistä ja asiakasvuorovaikutusta: Botit voivat esittää erilaisia kysymyksiä, kuten avoimia- ja monivalintakysymyksiä tai antaa suoran valintaruudun, josta asiakas pääsee etenemään.

Serviceformin WhatsApp-työkalut mahdollistavat reaaliaikaisen liittymisen keskusteluihin, jolloin asiakas pääsee suoraan keskustelemaan vapaana olevan asiakaspalvelijan kanssa. Lisäksi työkalu voidaan synkronoida suoraan CRM-järjestelmääsi, varmistaen, että kaikki asiakastiedot pysyvät ajan tasalla ja helposti saatavilla.

Monipuolinen integraatio säästää aikaa ja tehostaa asiakastietojen hallintaa, mikä on tärkeää nykypäivän nopeatempoisessa liiketoimintaympäristössä.

Serviceformin WhatsApp-työkalun avainominaisuudet

  • Keskusteluhistoria: Kaikki keskustelut tallentuvat, mikä mahdollistaa aiempien vuorovaikutusten tarkastelun sekä jatkamisen ilman uutta keskustelua.
  • Live Chat -ominaisuudet WhatsAppissa: Työkalu toimii kuin live chat, mutta WhatsAppissa tarjoten asiakkaille tutun ja turvallisen ympäristön yhteydenpitoon.
  • Kartoituskysymykset: Asiakkaille esitetään valintalaatikot tai alasvetovalikot, joiden perusteella he voivat valita, mitä asiaa yhteydenotto koskee. Alkukysymysten jälkeen botti ohjaa asiakkaan oikealle asiakaspalvelijalle tai tiimille.
  • Personoidut vastaukset ja nopea palvelu: Botti tarjoaa personoituja vastauksia ja nopeaa palvelua, mikä parantaa asiakaskokemusta ja vähentää odotusaikoja.
  • 24/7 asiakaspalvelu: WhatsAppin kautta asiakkaat voivat ottaa yhteyttä milloin tahansa, mikä madaltaa yhteydenoton kynnystä entisestään.
  • Asiakaspalvelun tehokkuuden ja suorituskyvyn seuranta: Yritykset voivat seurata statistiikan avulla, kuka asiakaspalveluhenkilöstöstä on ollut tehokkain tai vastannut nopeimmin.

WhatsApp-botti madaltaa kynnystä yhteydenotolle

WhatsApp-työkalun ansiosta yhteydenotto on mahdollista tutulla ja turvallisella alustalla. Kun asiakkaat kokevat yhteydenoton yritykseen helpoksi ja vaivattomaksi, he ovat todennäköisemmin yhteydessä kysymyksissään, palautteissaan tai jopa suoraan ostoaikeissaan.

WhatsAppin tuttu käyttöliittymä ja laaja käyttäjäkunta tekevät siitä ihanteellisen kanavan matalan kynnyksen yhteydenottoihin. Asiakkaat voivat aloittaa keskustelun yrityksen kanssa samalla tavalla kuin he kommunikoivat ystäviensä ja perheensä kanssa, ilman että he joutuvat täyttämään pitkiä yhteydenottolomakkeita.

WhatsApp chatbotin rakennustyökalu sekä statistiikka

Tehokkaampi asiakaspalvelu WhatsApp-työkalulla

Toisin kuin täysin automatisoidut chatbotit, WhatsApp-botit keskittyvät esittämään asiakkaille alustavia kysymyksiä ennen kuin yhdistävät heidät ihmisasiakaspalvelijan kanssa. Tämä lähestymistapa yhdistää tekoälyn ja live-asiakaspalvelun parhaat puolet.

Esimerkiksi, kun asiakas ottaa yhteyttä yritykseen WhatsAppin kautta, botti voi kysyä, minkä tyyppistä tukea asiakas tarvitsee: Onko kyseessä tuotekysely, tekninen tuki tai jotain muuta?

Esikarsinta auttaa yrityksiä tehostamaan asiakaspalvelunsa toimintaa. Kun asiakaspalveluhenkilöstö saa valmiiksi suodatettua tietoa asiakkaan tarpeista, he voivat valmistautua keskusteluun paremmin ja tarjota tehokkaampaa tukea. Tarkat kartoituskysymykset vähentävät aikaa, joka kuluu asiakkaan ongelman ymmärtämiseen, ja mahdollistavat nopeammat vastaukset.

Liidien kerääminen ja lajittelu

WhatsApp-työkalu ei ainoastaan jouhevoita asiakaspalvelua – se tekee liidinkeruusta entistä helpompaa. Kun asiakas ottaa yhteyttä WhatsAppilla, kerää botti heidän nimensä, puhelinnumeronsa sekä alkukysymysten vastaukset talteen. Kerätyt tiedot listataan sovellukseen, josta ne voidaan siirtää suoraan CRM:ään myyntitiimin käyttöön.

Automaattinen liidinkeruu vähentää tarvetta manuaaliselle liidien lajittelulle, mikä säästää myyjien resursseja tehostaen konversio-optimointia ja asiakashankinnan prosesseja.

Yhteenveto – WhatsApp-botti vie yrityksesi asiakaspalvelun uudelle tasolle

WhatsApp-työkalu tarjoaa yrityksille erinomaisen tavan pitää yhteyttä asiakkaisiin, sillä se mahdollistaa asiakkaan puhelinnumeron saamisen ja keskustelun jatkamisen halutessa. 

Serviceformin WhatsApp-botin avulla yritykset voivat vastata asiakkaiden kysymyksiin tuotteista tai palveluista nopeasti ja tehokkaasti, mikä parantaa asiakaspalvelua ja tehostaa tiedonjakoa. Lisäksi botin avulla on mahdollista tehdä myyntiä suoraan WhatsAppissa, mikä mahdollistaa entistä sulavamman ostokokemuksen asiakkaille.

Varaa palaveri asiantuntijamme kanssa ja käydään läpi tarkemmin, miten juuri sinun yrityksesi voisi hyötyä älykkäästä WhatsApp-työkalustamme! Ota harppaus kohti helpompaa ja tehokkaampaa asiakaspalvelua ja vie myyntisi aivan uudelle tasolle.

Kokeile konversiotyökalujamme verkkosivustollasi

Lisää verkkosivustosi osoite nähdäksesi sivustollesi kehitetyt työkalut

Varaa demo

“Kuudessa kuukaudessa pystyimme kasvattamaan liidimääräämme yli 100 liidillä joka kuukausi. Käyttöönotto oli todella helppoa, Serviceformin asiakaspalvelu on jouhevaa - saat vastauksen todella nopeasti aina kun tarvitset apua.”

Olli Pohjonen

Huoneistokeskus

Olli Pohjonen Huoneistokeskus henkilökuva