Serviceform vs. Groweo – Chatbotjättiläiset vertailussa

Tässä artikkelissa tarkastelemme kahta merkittävää toimijaa Suomen chatbot-skenessä: Serviceformia ja Groweoa.

Serviceform vs Groweo

Chatbot-teknologia on muuttanut pysyvästi tapaa, jolla yritykset pitävät yhteyttä asiakkaisiinsa. Automaattisten konversioyökalujen avulla yritykset voivat tarjota ympärivuorokautista palvelua, vähentää asiakaspalvelun kuluja ja parantaa käyttäjäkokemusta – sekä konvertoida liidejä aivan kuin itsestään.

Tässä artikkelissa tarkastelemme kahta merkittävää toimijaa Suomen chatbot-skenessä: Serviceformia ja Groweoa.

Vertailussa syvennymme kummankin yrityksen chatbot-ominaisuuksiin, tutkimme niiden integraatioita, käyttäjäkokemusta ja sitä, miten ne tukevat liiketoiminnan tavoitteita.

Lue myös: Serviceform vs Leadoo

Selkeimmät erot:

Tekoäly: Serviceform tarjoaa tekoälypohjaiset chatbotit, jotka mahdollistavat perinteistä chatbottia monipuolisemmat ja yksityiskohtaisemmat keskustelut. Groweon chatbotit käyttävät ennalta laadittuja vastauksia.

Integraatiot: Serviceformin työkalut ovat yhteensopivia yli 100 järjestelmän kanssa, mahdollistaen saumattaman monikanavaisen markkinoinnin. Vastaavasti Groweolla yhteensopivuus rajoittuu yleisimpiin järjestelmiin. 

Skaalautuvuus: Verkkosivuston laajentuessa Groweon botti tulee optimoida manuaalisesti, kun taas Serviceformin dynaaminen chatbot ei vaadi ihmistyötä laajentuakseen.

Visuaaliset elementit: Groweolla on hieman laajempi valikoima erilaisia visuaalisia elementtejä, joista asiakas voi valita omat suosikkinsa. Vaikka Serviceformin valikoima on suppeampi, on jokainen elementti täysin muokattavissa, toisin kuin Groweolla.

Hinta-laatusuhde: Groweon botti vaatii aloitusmaksun, ja suurin osa edistyneistä ominaisuuksista piileskelee maksumuurin takana. Serviceformin botti ei vaadi aloitusmaksua, ja suurin osa huippuominaisuuksista kuuluu myös halvempiin paketteihin.

Serviceformin edut pähkinänkuoressa

Huippuominaisuudet:

 • Visuaaliset elementit keskusteluissa
 • Tekoälypohjainen chatbot, joka vastaa asiakkaalle reaaliajassa
 • Dynaaminen chatbot, joka skaalautuu automaattisesti sivuston laajentuessa
 • Live chatin ja chatbotin saumaton yhteispeli
 • Laajimmat integraatiot
 • Täysi muokattavuus
 • Chatbot tunnistaa, mitä tuotetta asiakas katselee ja tarjoaa sen mukaan ehdotuksia
 • Helppokäyttöinen analytiikkasovellus
 • Täysin muokattavat lomakkeet ja valintaruudut 
 • Videoformit
 • Automaattiset suositukset
etusivu kuvituskuva

Serviceformin työkalut on suunniteltu parantamaan asiakasvuorovaikutuksia ja tehostamaan liidien hallintaa. Alusta tarjoaa yrityksille mahdollisuuden luoda yksilöllisiä chatbotteja, jotka integroituvat sujuvasti yrityksen olemassa oleviin järjestelmiin ja palveluihin.

Käyttäjäkokemuksen räätälöinti

Serviceform mahdollistaa chatbottien täydellisen räätälöinnin. Alusta tarjoaa laajan valikoiman työkaluja visuaalisen ilmeen muokkaamiseen, sisällön personointiin ja keskustelupolkujen suunnitteluun.

Serviceformin chatbot ei ainoastaan näytä osalta yrityksesi verkkosivustoa, vaan myös käyttäytyy kuin koulutettu asiakaspalveluedustaja, joka kommunikoi yrityksesi äänensävyn mukaan. Tämä pätee varsinkin Serviceformin AI-pohjaisessa chatbotissa, joka oppii jokaisesta käymästään keskustelusta.

Monipuoliset integraatiot

Serviceformin chatbotit voidaan integroida yli 100 eri alustan ja työkalun, kuten CRM-järjestelmien, automaatiotyökalujen ja sähköpostipalvelujen kanssa. Käytännössä lähes rajaton integraatiovalmius tekee Serviceformin boteista nappivalinnan mille tahansa toimialalle.

Lisäksi alusta mahdollistaa liidien automaattisen filtteröinnin myyntitiimin käytettäväksi, mikä tehostaa myynnin hitratea ja konversioprosenttia. Filtteröinnin ansiosta myyjät voivat keskittyä lämpimiin liideihin iänikuisen kylmäsoiton sijaan.

Tekoälyn ja koneoppimisen edelläkävijä

Serviceformin chatbotit hyödyntävät tekoälyä ja koneoppimista tarjotakseen entistä älykkäämpiä keskustelukokemuksia. Botit pystyvät ymmärtämään luonnollista kieltä ja reagoimaan asiakkaiden kysymyksiin dynaamisesti. Mitä useamman asiakkaan kanssa chatbot keskustelee, sitä paremmaksi se kehittyy ajan myötä – aivan kuin itsestään.

WhatsApp-työkalu

Serviceform tarjoaa perinteisten chatbottien lisäksi WhatsApp-botin, joka madaltaa kynnystä asiakkaiden yhteydenotoille. Kynnys yhteydenotolle on matalampi, sillä viestintä on mahdollista tutussa ja turvallisessa ympäristössä.

Uusi tekoälypohjainen chatbot

Ainoana Suomessa: Dynaaminen chatbot

Serviceformin dynaaminen chatbot on ainutlaatuinen ominaisuus: Chatbot mukautuu automaattisesti eri tuotteiden tarpeisiin, tarjoten käyttäjille räätälöityä palvelua.

Se kykenee keskustelemaan sivuston vierailijoiden kanssa selvittäen heidän mieltymyksiään, budjettinsa ja erityistarpeensa, ja ohjaa heidät sopivien tuotteiden tai asiantuntijoiden luokse. Tämä on suuri etu verrattuna perinteisiin staattisiin chatboteihin, jotka vaativat erillisen asennuksen jokaiselle tuotteelle, mikä ei ainoastaan lisää kustannuksia, mutta on myös aikaa vievää.

Dynaaminen chatbot ei jää jälkeen sivuston laajentuessa – se pysyy automaattisesti mukana ilman manuaalista työtä.

Groweon edut pähkinänkuoressa

Huippuominaisuudet:

 • Laaja valikoima erilaisia visuaalisia elementtejä
 • Kustomoitavat pop up -ikkunat
 • Oma analytiikkasovellus
 • Mahdollisuus lisätä kuvia ja videoita
 • Lomakkeet ja pudotusvalikot

Liidien automaattinen lajittelu

Groweon chatbotit käyttävät kehittyneitä algoritmeja liidien kvalifiointiin ja priorisointiin. Ne pystyvät tunnistamaan potentiaalisesti arvokkaimmat asiakkaat ja siirtämään nämä tiedot suoraan myyntitiimien käyttöön. 

Käyttäjäkokemuksen mukauttaminen

Kuten Serviceform, myös Groweo tarjoaa mahdollisuuksia chatbotin visuaalisen ilmeen ja toiminnallisuuksien mukauttamiseen. Yritykset voivat suunnitella chatbotin ulkoasun brändiään mukaillen ja määrittää keskustelupolut, jotka ohjaavat asiakkaita optimaalisesti läpi palvelun tai tuotevalikoiman.

Integraatiot kolmansien osapuolten palveluihin

Groweo tarjoaa myös integraatioita muihin järjestelmiin, kuten CRM- ja automaatioalustoihin. Laaja yhteensopivuus auttaa yrityksiä ylläpitämään saumatonta tietovirtaa eri järjestelmien välillä, mikä mahdollistaa tehokkaamman tietojen hallinnan ja hyödyntämisen liiketoiminnan kehittämisessä.

Suora vertailu: Kumpi on parempi chatbot?

Helppokäyttöisyys ja monipuolisuus

Serviceform on suunniteltu erittäin käyttäjäystävälliseksi alustaksi, jonka intuitiivinen käyttöliittymä mahdollistaa nopean perehtymisen ja tehokkaan käytön ilman syvällistä teknistä osaamista. Tämä on etenkin pienille ja keskisuurille yrityksille arvokasta, sillä se vähentää tarvetta perehdytykselle ja nopeuttaa chatbot-ratkaisun käyttöönottoa.

Groweo keskittyy enemmän mobiilikäyttöön, mikä tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon yrityksille, jotka tarvitsevat nopeita ja helppokäyttöisiä ratkaisuja mobiiliympäristössä.

Kuitenkin, jos vertailukohtana käytetään monipuolisuutta ja mukautuvuutta monikanavaisessa ympäristössä, Serviceform tarjoaa laajemman käyttökokemuksen erityisesti desktop-ympäristössä.

Integraatiot ja yhteensopivuus

Serviceform erottuu kyvyllään integroitua saumattomasti laajaan valikoimaan muita liiketoimintajärjestelmiä. Sen yli 100 integraatiota kattavat useita CRM-järjestelmiä, sähköpostimarkkinointityökaluja ja muita keskeisiä liiketoimintasovelluksia, mikä tekee siitä ihanteellisen vaihtoehdon yrityksille, jotka tarvitsevat laajennettavuutta ja monipuolisuutta digitaalisissa työkaluissaan. 

Groweo tarjoaa tehokkaita integraatioita erityisesti mobiiliviestintään, kuten WhatsAppiin, mikä on hyödyllistä tietyissä markkina-alueilla ja kohderyhmissä. Vaikka tämä keskittyminen mobiilialustoihin voi olla etu tietyissä skenaarioissa, se saattaa rajoittaa sen soveltuvuutta monipuolisempaan liiketoimintaympäristöön.

Jos yrityksesi käyttää useampia järjestelmiä, voi Serviceform osoittautua paremmaksi vaihtoehdoksi.

Asiakaspalvelu ja tuki

Serviceform panostaa vahvasti asiakastukeen, tarjoten monipuolista tukea niin puhelimitse, sähköpostitse kuin suoraan chatbotissa.

Groweolla on myös varsin laaja asiakaspalvelu, mutta Serviceformin helpommin ja nopeammin saatavilla oleva tukiverkosto voi olla ratkaiseva tekijä yrityksille, jotka arvostavat nopeaa ja tehokasta apua ongelmatilanteissa.

Hinnoittelu ja hinta-laatusuhde

Hinnoiltaan Groweo ja Serviceform ovat hyvin samankaltaiset. Suurin ero on kuitenkin havaittavissa pakettien hinta-laatusuhteissa – Groweolla suuri osa edistyneistä ominaisuuksista ovat maksumuurin takana, kun taas Serviceformilla ne kuuluvat automaattisesti pakettiin.

Näin ollen jos hinta-laatusuhde on ratkaiseva tekijä, voi Serviceform osoittautua järkevämmäksi vaihtoehdoksi

Groweon hinnasto:

PalveluHinta/kkAloitusmaksuTyökalut
Smartchat Easy199 €299 €1
Basic299 €499 €5
Growth369 €599 €10
Enterprise599 €1499 €25

Hintoihin kuuluu paketista riippuen myös segmentointi, automaatiot sekä asiakasdata-alusta ja dashboard.

Serviceformin hinnasto:

PalveluHinta/kkAloitusmaksuTyökalut
Basic449 €0 €2
Pro699 €0 €5
PremiumNeuvoteltavissa0 €Rajoittamaton
AI Chatbot999 €0 €1

Paketteihin kuuluu chatbottien lisäksi muun muassa analytiikka, kuukausittaisen raportit, iOS/Android Live Chat, jatkuva optimointi työkalujen personointi sekä jatkuva tuki.

Yhteenveto

Vertaillessa Serviceformia ja Groweoa on tärkeää tunnistaa kummankin palvelun ainutlaatuiset vahvuudet. Serviceform tarjoaa kattavat integraatiot ja käyttäjäystävällisen käyttöliittymän, kun taas Groweon palvelun tehokkuus riippuu heidän tarjoamiensa ominaisuuksien sopivuudesta kullekin yritykselle.

Haluatko kuulla lisää Serviceformin palveluista? Varaa ilmainen esittely, niin näytämme sinulle käytännössä, miten yrityksesi voi hyötyä Serviceformin ainutlaatuisista chatbot-ratkaisuista!

Kokeile konversiotyökalujamme verkkosivustollasi

Lisää verkkosivustosi osoite nähdäksesi sivustollesi kehitetyt työkalut

Varaa demo

“Kuudessa kuukaudessa pystyimme kasvattamaan liidimääräämme yli 100 liidillä joka kuukausi. Käyttöönotto oli todella helppoa, Serviceformin asiakaspalvelu on jouhevaa - saat vastauksen todella nopeasti aina kun tarvitset apua.”

Olli Pohjonen

Huoneistokeskus

Olli Pohjonen Huoneistokeskus henkilökuva