7 syytä miten chatbot parantaa sivustosi asiakaskokemusta

Chatbot on innovatiivinen työkalu ja korvaamaton lisä verkkosivustollesi, joka mullistaa vuorovaikutuksen asiakkaidesi kanssa

Esimerkkikuva chatbotista

Chatbot on innovatiivinen työkalu ja korvaamaton lisä verkkosivustollesi, joka mullistaa vuorovaikutuksen asiakkaidesi kanssa. Tekoälyn ja koneoppimisen myötä chatbotit ovat kehittyneet tehokkaiksi asiakaspalvelun työkaluiksi, jotka tarjoavat reaaliaikaista tukea ja ohjaavat asiakkaat kohti yhteydenottoa tai ostotapahtumaa.

Ymmärrämme, että chatbotit voivat herättää kysymyksiä, joten tässä artikkelissa jaamme seitsemän tärkeää syytä, miksi chatbotin hyödyntäminen verkkosivustolla on kannattavaa.

1. Chatbot on kustannustehokas

Kuvittele asiakaspalvelija, joka tekee t√∂it√§ kokonaisen tiimin edest√§ ja pit√§√§ kauppaasi auki kellon ymp√§ri ilman taukoja ‚Äď viel√§p√§ ilman palkkaa. Vaikka chatbot ei miss√§√§n nimess√§ korvaa yrityksen kokeneita asiakaspalvelijoita, toimii se kustannustehokkaana apurina, joka s√§√§st√§√§ asiakaspalvelijoidesi aikaa ja vapauttaa heid√§t haastavampiin asiakaskohtaamisiin.

Yrityksen laajentuessa ja asiakasm√§√§rien noustessa asiakaspalvelun tarve kasvaa samaan tahtiin. Sen sijaan, ett√§ palkkaisit uutta henkil√∂st√∂√§ vastailemaan toistuviin kysymyksiin, on edullisempaa ja usein my√∂s tehokkaampaa asentaa chatbot, joka hoitaa rutiiniteht√§v√§t pois  alta.

Kustannustehokkuus korostuu my√∂s pienemmiss√§ yrityksiss√§ ‚Äď kun botti yll√§pit√§√§ asiakaspalvelua, voi henkil√∂st√∂ keskitty√§ olennaiseen, eli myyntiin, markkinointiin ja tuotekehitykseen.

2. Chatbotin asennus on helpompaa kuin luulet

Toisin kuin voisi luulla, chatbotin asennus ei vaadi koodausta tai kokonaisvaltaista verkkosivuremonttia. T√§n√§ p√§iv√§n√§ chatbotin upotus sivustolle on hyvin pitk√§lti automatisoitua yleisimmille CMS:ille, kuten WordPressille, Wixille sek√§ Magentolle. 

Esimerkiksi Serviceformin chatbotin asennus käy vain käden käänteessä: asennat sivustollesi pikselin ja me hoidamme loput.

Pikselin asennus vie vain pari minuuttia ja tapahtuu käytännössä kopioi-liitä -periaatteella. Tottakai autamme pikselin asennuksessa, jos WordPressin tai muun käyttämäsi verkkosivualustan käyttö ei ole vahvuutesi.

3. Chatbot on täysin yrityksesi näköinen

On itsestään selvää, että tylsä väritön chat-ruutu ei herätä tunteita mihinkään suuntaan, saatika sitten edistä sivustosi asiakaspalvelua tai auta konversio-optimoinnissa. Siksi suurin osa chatboteista on täysin räätälöitävissä vastaamaan yrityksen brändi-ilmettä.

Värimaailma, logot ja jopa vastausten äänensävy räätälöidään vastaamaan yrityksesi brändiä, jolloin voit olla varma, ettei samanlaista chatbottia verkon syövereistä löydy.

4. Chatbot parantaa asiakaspalvelua

Chatbotit tarjoaa yrityksille mahdollisuuden olla tavoitettavissa ympäri vuorokauden. 24/7 palvelun saatavuus on tärkeää nykyaikaisessa liiketoimintaympäristössä, jossa asiakkaiden odotukset palvelun nopeuteen ja saatavuuteen ovat korkeammalla kuin koskaan.

Impulssiostokset tai √§killisesti syntyneet tarpeet eiv√§t katso kelloa ‚Äď  √§l√§ anna kilpailijoillesi etumatkaa olemalla kiinni.

Kun asiakkaat saapuvat sivustolle, he etsivät tietoa tuotteista, palveluista tai ehkä heillä on kysymyksiä tai ongelmia, joihin kaipaavat ratkaisua. Perinteisellä kaavalla asiakkaan olisi odotettava sähköpostivastauksen saapumista tai jonotettava puhelinpalvelussa, mikä on lähtökohtaisesti aikaa vievää ja turhauttavaa.

Chatbotit poistavat nämä esteet tarjoamalla heti vastauksia yleisimpiin kysymyksiin ja ohjaamalla asiakkaat tarvittaessa lisätietojen äärelle tai ihmisavun piiriin, jos botin valmiudet eivät riitä. Dynaaminen chatbot ohjaa asiakkaa automaattisesti oikealle henkilölle tai tiimille,.

Modernit dynaamiset chatbotit ovat myös suunniteltu tunnistamaan, milloin asiakas tarvitsee ihmisen apua. Vaikka botit pystyvät käsittelemään suuren osan tiedusteluista, ne eivät jätä asiakasta pulaan monimutkaisemmissa tilanteissa.

Käyttämällä chatbotteja asiakaspalvelun tukena, yritykset voivat varmistaa, että jokainen asiakas saa tarvitsemansa tuen mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti.

5. Chatbotit parantaa konversiota

Chatbot on paitsi tehokas työkalu asiakaspalvelussa, myös voimakas väline konversioiden kasvattamisessa verkkosivustoilla. Kun asiakas navigoi sivustollasi, etsii hän lisätietoa tuotteestasi tai palvelustasi sekä syitä, miksi valita juuri sinun yrityksesi kilpailijoiden sijaan. Tässä kohtaa chatbotit astuvat peliin, tarjoten välitöntä apua ja ohjausta, mikä voi ratkaisevasti vaikuttaa asiakkaan päätökseen jatkaa ostoksen tekemistä sekä pysymään sivustollasi.

Chatbotin avulla voit tarjota räätälöityjä tuotesuosituksia perustuen asiakkaan aiempiin toimiin tai kysymyksiin. Esimerkiksi, jos asiakas etsii tiettyä tuotetyyppiä, chatbot voi ehdottaa suosittuja tai uusia tuotteita sekä tarjouksia ja alennuksia, jotka vastaavat asiakkaan mielenkiinnon kohteita.

6. Chatbot kerää arvokasta asiakasdataa

Chatbotit eivät ole ainoastaan vuorovaikutuksen ja asiakaspalvelun työkaluja: ne ovat myös tehokkaita datan kerääjiä, jotka tarjoavat yrityksellesi syvällisiä oivalluksia asiakkaiden käyttäytymisestä, mieltymyksistä ja tarpeista. Asiakasdata on elintärkeää yrityksille, jotka haluavat räätälöidä tuotteensa ja palvelunsa vastaamaan asiakaskuntansa odotuksia ja rakentaa pitkäkestoisia asiakassuhteita.

Chatbot ottaa talteen asiakkaan vastaukset, mahdolliset palautteet sekä yhteystiedot, mikäli asiakas jättää yhteydenottopyynnön. Kaikki kerätty dataan voidaan ohjata suoraan yrityksesi CRM:ään.

7. Chatbot tukee monikanavaista markkinointia

Chatbottimme eiv√§t rajoitu ainoastaan verkkosivustoille ‚Äď voit integroida chatbotin esimerkiksi Facebookiin tai ottaa k√§ytt√∂√∂n WhatsApp-chatbotin, joka voidaan jakaa k√§yt√§nn√∂ss√§ mille tahansa alustalle. Kun asiakas l√∂yt√§√§ yrityksesi sosiaalisessa mediassa, on yhteydenotto vain napin painalluksen p√§√§ss√§.

Chatbotin laajentaminen eri alustoille voi lisätä merkittävästi yhteydenottoja, sillä kynnys yhteydenotolle on matalampi tutuilla ja turvallisilla alustoilla. Tämä korostuu varsinkin WhatsAppin kohdalla, jota suurin osa älypuhelinten omistajista käyttää päivittäin.

Chatbotin avulla tarjoat yhdenmukaisen asiakaskokemuksen alusta riippumatta.

Yhteenveto ‚Äď Chatbot p√§ivitt√§√§ sivustosi nykyp√§iv√§√§n

Kokonaisuudessaan chatbotit tarjoavat yrityksille monipuolisen työkalun, joka mullistaa asiakaspalvelun, tehostaa konversioita, säästää aikaa ja resursseja, kerää arvokasta asiakastietoa, parantaa käyttäjäkokemusta ja mahdollistaa monikanavaisen tuen.

Serviceformin kehittämä tehokas chatbot-ratkaisu hyödyntää tekoälyä ja koneoppimista tarjotakseen yrityksille edistyksellisen välineen, joka vastaa nykyaikaisen liiketoiminnan haasteisiin ja mahdollistaa tehokkaamman vuorovaikutuksen asiakkaiden kanssa.

Chatbotien avulla yritykset voivat tarjota asiakkailleen henkilökohtaista ja jatkuvaa palvelua, mikä ei ainoastaan paranna asiakastyytyväisyyttä vaan myös edistää brändiuskollisuutta ja pitkäaikaisia asikassuhteita. Lisäksi, automatisoimalla rutiinitehtäviä ja keräämällä tärkeää asiakasdataa yritykset voivat tehostaa toimintaansa ja tehdä tietoon perustuvia päätöksiä, jotka ohjaavat tuotekehitystä ja markkinointistrategioita.

Olipa tavoitteenasi sitten parantaa asiakaspalvelun laatua, lisätä myyntiä tai optimoida liiketoimintaprosesseja, Serviceformin chatbot-ratkaisu tarjoaa kattavan ratkaisun, joka auttaa saavuttamaan nämä tavoitteet.

Kutsummekin sinut tutustumaan, kuinka chatbotit voivat muuttaa yrityksesi digitaalista läsnäoloa ja tarjota kilpailuetua alallasi. Ota yhteyttä jo tänään, niin keskustellaan, miten voimme auttaa sinua hyödyntämään chatbot-teknologiaa liiketoiminnassasi.

Kokeile konversiotyökalujamme verkkosivustollasi

Lisää verkkosivustosi osoite nähdäksesi sivustollesi kehitetyt työkalut

Varaa demo

‚ÄúKuudessa kuukaudessa pystyimme kasvattamaan liidim√§√§r√§√§mme yli 100 liidill√§ joka kuukausi. K√§ytt√∂√∂notto oli todella helppoa, Serviceformin asiakaspalvelu on jouhevaa - saat vastauksen todella nopeasti aina kun tarvitset apua.‚ÄĚ

Olli Pohjonen

Huoneistokeskus

Olli Pohjonen Huoneistokeskus henkilökuva